The complete reconstruction of this large Charles Platt-designed residence outside Nashville, Tennessee, required 4 years of painstaking dismantling and restoration. The original house, built in 1915, had been substantially altered in the 1950’s both on its exterior and interior.

The house has been completely reworked in order to restore the substance of Platt’s original interior, reintroduce the original French doors out into the garden, reconfigure the 50’s entry portico in a manner more suited to Platt’s architecture, and, most importantly, adapt the house to the lifestyle of a young family in the 21st century.

Working in close collaboration with landscape architect Gavin Duke to restore the garden and with decorator David Netto, our design allows the project to regain the classical elegance and understated formality of the original house while at the same time have the freshness and originality of Mr. Netto’s modern traditionalism.


Warning: Undefined variable $textRatio in /home/customer/www/schaferbuccellato.com/public_html/wp-content/themes/gpschafer-2023/page_project.php on line 187

The spirit and energy of a new, young family has brought renewed life to Boxwood and shows that a classic residence can indeed be updated for contemporary living without losing any of its original soul.

Credits
Interior Design by David Netto Design
Landscape Design by Page Duke Landscape Architects
General Contracting by William Andrews Contractor
Lighting by Cline Bettridge Bernstein Lighting Design
Photographs by Max Kim-Bee, Gil Schafer III, Jonathan Wallen
Styling by Caroline Englefield